Chefredaktör Trucking

  • Plats
    Karlskrona , Blekinge län
  • Kategori
    Kontor / Administration / HR
  • Typ av anställning
    Rekrytering


Albinsson & Sjöberg är Nordens största motorförlag och ingår i den familjeägda mediekoncernen FabasGruppen AB som bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Polen och Ryssland. Koncernen, med huvudkontor i Karlskrona, har ett 100-tal anställda och omsätter inklusive andelarna i sina intressebolag cirka 200 MSEK. FabasGruppen ger ut månadstidskrifter, specialtidskrifter och böcker, har engagemang inom mässbranschen och tidskriftsdistribution, samt driver webbsajter med inriktning huvudsakligen på motor och teknik. Därutöver produceras ett 20-tal egna mässor och events med anknytning till motor. Förlaget driver också Bilmuseum och Karlskrona Porslinsmuseum. För ytterligare information, besök www.fabas.se

Maskinentreprenad, skogsbruk och transporter. Låter det som några av dina intressen? Är du dessutom duktig på att skriva?
Då har vi världens bästa jobb för dig - Trucking Scandinavia söker en chefredaktör!

Är du redo för en spännande utmaning?
Trucking Scandinavia är en respekterad tidskrift som läses av majoriteten av Sveriges entreprenörer, maskinförare och åkare. Som chefredaktör planerar och leder du inte bara produktionen av ett av de främsta magasinen i branschen utan får även möjlighet att själv skriva om ämnen som du brinner för!

Hur ser din arbetsdag ut?
Du är den som gör grov- och detaljplaneringen för innehållet i tidskriftens 11 utgåvor och säkerställer att tidskriften är av hög kvalité och innehåller aktuella teman. Du driver produktionen tillsammans med publisher men du är den som är ytterst ansvarig; från planering och inhämtning av material från frilansare till leverans till tryckeriet.

Du förväntas producera omkring 10 till 15 sidor redaktionellt material till varje utgåva och att nysta i och leta fram nyheter är en stor del av din arbetsvardag.
Därutöver är du den som har fullständig koll på entreprenadbranschen, framförallt arbetsmaskiner, men också på skogsbranschen. Trucking Scandinavia innehåller även reportage om lastbilar, pickuper och traktorer.

Vem är du?
Det här ett jobb för dig som har ett stort eget driv och som tycker om att vara spindeln i nätet och ha många kontakter både internt och externt. Här kommer också din goda samarbetsförmåga att komma till god användning. Du är engagerad och brinner för ditt arbete samt tar ett stort ansvar i din roll som chefredaktör. Du har utöver ditt intresse för arbetsmaskiner någon form av erfarenhet från entreprenadbranschen och det är starkt meriterande om du även har erfarenhet från tidskriftsmakeri.

Struktur, planering och förmåga att ha god framförhållning är också mycket viktiga för att lyckas i rollen som chefredaktör. Vi förutsätter att du är duktig på att skriva engagerande och har förmågan att fånga läsarna och du inser att relationen till och dialogen med läsarna är oerhört viktig.

Vad erbjuder vi?
För dig som brinner för motorer i allmänhet och tyngre maskiner i synnerhet är detta en möjlighet att jobba med det du älskar! Du får leda och styra produktionen av en stark och seriös produkt med högt anseende i branschen. Albinsson & Sjöberg är Nordens största motorförlag med huvudkontor i Karlskrona där vi också helst ser att du är stationerad när du inte är ute på reportageresa. Skulle du inte vara bosatt i Blekinge med omnejd finns möjligheten att ha din arbetsplats på något av våra kontor i Uppsala eller Jönköping.

Låter det intressant?
Då ska du så snart som möjligt komma in med din ansökan, dock senast den 10 maj. I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Badenoch & Clark, en del av Adecco Group. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Josefine Persson på 0736-84 70 39, alternativt josefine.persson@badenochandclark.se.

Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail, utan du registrerar din ansökan via länken i denna annons. Intervjuer kommer preliminärt att äga rum på Badenoch & Clarks kontor i Karlskrona under vecka 20. Badenoch & Clark använder tester och videofrågor som urvalsverktyg.


Välkommen med din ansökan!

 

Dela denna sida på