Kandidaters säkerhet och phishing

Flera försök att använda Badenoch and Clark-/ Adecco-namnet har rapporterats i flera länder. Observera att INGEN Badenoch and Clark-representant någonsin kommer att begära betalning av något slag från en kandidat eller en kompanjon under ett jobbsöknings- eller en urvalsförfarande.

Vi har informerats om att Badenoch and Clarks/ Adeccos namn och varumärke används i flera länder av personer som inte på något sätt är relaterade till Adecco-koncernen. Dessa personer lägger ut jobbannonser på allmänna marknadswebbplatser under namnet “Badenoch and Clark" eller "Adecco” utan vår tillåtelse. Vi har också skäl att tro att e-postmeddelanden, brev, telefonsamtal och andra åtgärder som vidtagits av dessa personer inte är någonting annat än olagliga försök att få pengar och åtkomst till jobbsökares personliga och konfidentiella information.

För närvarande har vi fått kännedom om flera fall av bedrägerier där man använt bla. Adeccos namn i Kanada, Frankrike, Ghana, Hong Kong, Italien och i USA.


Skydda dig själv

Innan du ger ut någon personlig information, ID- eller bankkonto-information under en jobbsökningsprocess, kontrollera att din kontakt är en behörig Badenoch and Clark-reprepsentant. Du kan bekräfta detta genom att kontakta ett Badenoch and Clark-kontor i ditt land. Hitta kontaktuppgifter här.

Var observant på eventuella oväntade e-postmeddelanden, sms, röstmejl eller fax som påstår sig vara från Badenoch and Clark. Om du mottar ett sådant meddelande, ta kontakt med ett Badenoch and Clark-kontor i ditt land och bekräfta att meddelandet är legitimt.

Om du tror att du är offer för sådana bedrägerier, rekommenderar vi starkt att du rapporterar händelsen till lokala myndigheter.


Kontakta oss

Om du skulle vilja rapportera missbruk av Badenoch and Clarks/ Adeccos namn och varumärke, kontakta Badenoch and Clarks-kontoret i det land där händelsen inträffade. Om Badenoch and Clarks inte opererar i det landet, vänligen underrätta: compliance@adecco.com eller www.aceconduct.com.

Om du söker ett jobb i Sverige, kontakta Badenoch and Clark via https://www.badenochandclark.se/.

Om du söker ett internationellt jobb, är lediga jobb i olika länder tillgängliga på - adecco.com .